Nominaties Sportverkiezing Gemeente Oldebroek 2017

Door de Stichting Sportverkiezing Gemeente Oldebroek zijn de volgende sporters en sportploegen genomineerd voor de verkiezing sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2017.

Sportman

Hans van de Wetering
Hans van de Wetering, sportman 2016, uit Noordeinde heeft in Hallum bij het skeeleren het open Nederlands Kampioenschap bij de masters op zijn naam gezet.

Lubbert van Oene
Lubbert van Oene is op 2 augustus tijdens het Concours Hippique Buitenpost reservekampioen van Nederland 2017 geworden. De Wezeper moest op het onderdeel Nationaal Kampioenschap Tuigpaarden voor fokmerries alleen Henk Hammers voor zich laten gaan.

Jan van der Stouwe
Schaatssprinter Jan van der Stouwe wist in januari Nederlands kampioen masters te worden op de 500 meter in een tijd van 41:00 rond.

 

Sportvrouw

Esmée van der Veen
Bij het kleiduiven schieten is Esmée van der Veen in juni Nederlands kampioen geworden, in juli 5e geworden op het Europees kampioenschap en in september 12e op het Wereldkampioenschap.

Christien Nieuwenhuis
Tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen zwemmen wist Christien Nieuwenhuis met een Europees record in categorie 65+, vijf nieuwe Nederlandse Masters records en evenzoveel goud en nog twee keer zilver te behalen

Sportploeg

Eerste herenvoetbalteam VSCO’61
Het lukte het eerste elftal van de voetbalverenging VSCO’61 na 34 jaar weer kampioen te worden. Door deze mooie prestatie promoveerde hierdoor het team naar de tweede klasse.

Eerste damesvoetbalteam VSCO’61
Ook het eerste damesteam van VSCO’61 wist afgelopen seizoen kampioen te worden. Werd vorig jaar nog promotie op het nippertje gemist, nu wisten de dames promotie af te dwingen naar de vierde klasse.

Korfbalteam Rood-Wit-1
Het eerste korfbalteam wist voor het eerst in haar historie te promoveren naar de tweede klasse. Op 20 mei wist men ongeslagen kampioen te worden.

Tafeltennisteam TTV Bosman
Het eerste team van TTV Bosman wist in het voorjaar het kampioenschap te behalen. De sportploeg van 2016 wist hierdoor te promoveren naar de landelijke divisie.

Volleybalteam VZK-dames 1
Het eerste damesteam van VZK wist afgelopen seizoen kampioen te worden in de tweede klasse en promoveerden hierdoor naar de eerste klasse.

Zijspancrossers Cor van Werven en William Juffer
Cor van Werven en William Juffer wisten in september in Lichtenvoorde uiteindelijk de derde plaats de bereiken op het Nederlands Kampioenschap.

Stemmen op kandidaten

Met ingang van 2 januari 2018 kan gestemd worden op de genomineerde kandidaten. Sluiting van de stemming is op dinsdag 16 januari 2018. Stemmen kan via de website www.sportverkiezing.com. Op deze website staat ook het Reglement waarin vermeld wordt hoe de verkiezing van de sportman, sportvrouw en sportploeg tot stand komt.