PERS INFORMATIE 10 februari 2023

Veldkamp Sportverkiezingen Gemeente Oldebroek 2022

De Sportverkiezingsavond 2022 op vrijdagavond 10 februari van de Gemeente Oldebroek in een tjokvol Clubgebouw van WHC in Wezep werd een prachtig sportfestijn. Vele jonge sporters werden vanwege hun sportprestaties in 2022 in het zonnetje gezet. Kampioenen, jonge talenten en bijzondere prestaties werden gehuldigd. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing, wethouder Beerd Flier en voorzitter Bert Schipper van de Sportverkiezing Gemeente Oldebroek waren deze avond betrokken bij de huldigingen.

De Veldkamp Jong Talent Award ging naar springruiter Bethany Vos. Zij behaalde met het Nederlands team de een bronzen medaille op het Europees kampioenschap met haar pony Still Got Me.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek werd door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing uitgereikt aan de heren Jan Borgers (VSCO’61) en Johan Boerman (WHC en Sportverkiezing). Deze vrijwilligers zetten zich al jaren op verdienstelijke wijze in voor hun voetbalvereniging.

Tijdens de sportverkiezingsavond werd een verloting georganiseerd voor Voedselbank Elburg-Oldebroek. Zeker in deze tijd een broodnodige ondersteuning voor veel mensen die niet of moeilijk financieel rond kunnen komen. De verloting heeft € 439,50 opgebracht.

Damion van Putten ontving de trofee voor de aangepaste sport vanwege zijn geweldige sportprestaties met de handbike.

Sportvrouw 2022 werd Erna van Es-Keen. Zij werd o.a. eerste op de halve marathon van Kampen, de Stationsloop Dalfsen, de Wallenloop Elburg en de Zalkerloop en verbeterde op zeven verschillende afstanden de clubrecords van de AV Gemzen.

Sportploeg over 2022 werd het eerste damesteam van volleybalvereniging BlauwWit uit Oldebroek. Zij werden afgelopen seizoen kampioen.

Tot sportman van het jaar 2022 werd Julian Bijsterbosch gekozen. Hij werd in Frankijk (Nantes) wereldkampioen BMX junioren.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een mooie sportverkiezingsavond in een goed gevuld clubgebouw van WHC in Wezep.