2010

Vlemminx en Neevel wederom sportvrouw en sportman.
Wezep 14 januari 2011 – In een WHC kantine, met dit jaar een vernieuwd en groter podium werd terug gekeken op de sportprestaties 2010 van onze sporters. Het leek alsof het verkiezingscomité gedacht had, ‘een groter podium dan kunnen wij ook meer teams en sporters naar voren halen.’ De kantine zat dan ook bomvol met de sporters en hun familie en bekenden.
Vrouwen
Bij de vrouwen ging de sporttitel voor het tweede opvolgende jaar naar Marleen Vlemminx. Marleen werk op het NK Taekwondo all style karate Nederlands kampioene op het onderdeel forms en het onderdeel fights.

Mannen
Bij de mannen werd Johan Neevel de sporter 2010. Ook voor Johan de tweede keer dat hij de titel kreeg, voor zijn prestaties in 2008 kreeg hij ook de titel. Johan Neevel weet als veteraan niet alleen landelijk maar ook internationaal door te dringen tot het podium. Johan werd Nederlands Kampioen Cross Triatlon bij de veteranen. Johan was op het moment van de sportverkiezing op trainingskamp in het buitenland. De LOCO wist een live telefoonverbinding te maken zodat hij de bekendmaking kon meemaken, en het publiek zijn reactie kon horen.

 

Sportploeg
Het team van de Noord Veluwe Ruiters werd sportploeg van het jaar 2010. Het team werd Nederlands Kampioen verenigingen dressuur en springen.

Clubman / Clubvrouw
Na de opening was er dit jaar ook weer de bekendmaking van de clubman / clubvrouw van het jaar 2010. Dit jaar werden twee mensen in het zonnetje gezet. Jenny Rotman, wedstrijdsecretaris van TTV Bosman werd naar voren gehaald, maar ook haar echtgenoot Martin mocht op het podium komen om bloemen en waardebon in ontvangst te nemen.

Talenten 2010
Gymnastiek SOS - Renske Heideman
Zij heeft het NK 2e divisie gehaald.

Motorcross - Michael Leusink
Michael is 10 jaar en doet al 5 jaar aan motorcross. In 2008 begonnen met wedstrijd rijden. Rijdt dit jaar 65 cc Grote Wielen klasse op Suzuki RM. Clubkampioen MC Volgas Ermelo, 2e regio Noord/Oost cup MON, 3e Veluwe trofee, 3e DMX Oost en 4e kampioenschap MSV NOV Heerde.
Volgend jaar gaat hij in een nieuwe klasse rijden - 85 cc kleine wielen.

Volleybal - Miniteam VZK/Drost
Een groep enthousiaste begeleiders en trainers proberen deze jongsten zo goed mogelijk het volleybal te leren. Dit heeft geresulteerd in het kampioenschap in het afgelopen seizoen. De goede lijn werd voortgezet en ook dit jaar zijn ze weer kampioen geworden, maar nu in een klasse hoger. Een heel mooi succes, want deze groep speelt pas 1 volledig jaar samen.

Voetbal - VSCO'61 E1
Kampioen en promotie naar de 2e klasse.

Voetbal - WHC C meisjes; C1, E6 en F2 WHC C meisjes

WHC C1 jongens
Zij zijn kampioen geworden in de 2e klasse en gepromoveerd naar de 1e. In de competitie wisten ze maar liefst 70 keer te scoren. De topscorers waren: Yordi Veldman met 22 doelpunten, Wim van t ende met 19 en Jelle Post met 9. De laatste wedstrijd werd met maar liefst 12-0 gewonnen van de nummer 5 van de competitie. Duidelijk een team dat veel te sterk was in dit veld.

WHC E6 jongens

WHC F2
Bart Veldhoen; Ruben van,Bekkum; Jesse Zoombelt; Stan Wolff; Thomas vd Tillaard; Boaz Kogels; Willem Jan Pleijter; Niels v Dorresteijn; Stef v Oene. Ongeslagen kampioen geworden in hun klasse.

Jan van Werven mocht de talenten huldigen.

Bijzondere prestaties
Paardrijden
Iris van Bruggen
Heeft diverse aansprekende resultaten behaald. Met haar paard VB's Artifex is ze Kringkampioen geworden. Heeft met 2 paarden mogen deelnemen een de Regiokampioenschappen en mocht met 1 paard door naar de NK.

Lonneke Vaessen
Winter 2010 - Met Conto TG 3e regiokamp. Z2/DE; met Orchard Fendt regiokamp. B/DE

Carlijn Vaessen
Winter 2010 - Deelname aan regiokamp. En aan de hippiade Wanroy met Pavane in de Z1Z2/C Zomer 2010-met Ciësto TG 4e regiokamp. M1/DE en deelname aan hippiade

Gymnastiek SOS - Inge Spijkerboer
geb.datum 15-7-1998. Zij heeft een promotie gemaakt van het NK 3e divisie naar 2e divisie.

Dammen - Team Oranjeschool
5 kinderen uit groep 7 (toen groep 6 - leeftijd 9 en 10 jaar).
Zij zijn 4e geworden op het NK schooldammen. Hiervoor hadden zich 60 teams geplaatst.
Hun prestatie was des te opmerkelijk, omdat er maar 1 clubdammer in het team zat, terwijl de andere teams uit voornamelijk clubdammers bestonden.
Ze kregen extra lof van de jury, omdat zij als volkomen nieuwkomers voor het eerst meededen, de finale haalden en dan ook nog 4e werden.

Zwemmen
Rick vd Streek en Nick Koetsier:
Zitten al een aantal jaren bij de selectie. Maken nu goede vorderingen in tijd en techniek. Gedreven jongens, die het hoogste willen.

Erik Pape
Al eens jong talent geweest. Wist zich vanaf het nieuwe seizoen enorm te verbeteren op met name schoolslag en vrije slag. Tot nu toe 3 limieten gehaald voor Nat. Jun. Kamp. 100 en 200 vrij en 100 school. Inmiddels zijn hier nog 2 limieten aan toegevoegd.

Annemarie Worst
Zwemt in de subtop van Nederland

Majorettes Majofique:
Julia van Enk
Bondsk. Twirling 1 baton - goud, Majorette solo - brons en NK majorette 4e plaats

A team majorette
Senioren NK brons

B team majorette
Senioren BK zilver; NK goud

C team majorette
Junioren BK zilver; NK goud

Ook hadden Aniek van Beek, Jacqueline vd Berg, Angelique van Gelder en Esther Vlieger bij de solo's zeer verdienstelijke plaatsen en dit gold ook voor de duo's Sabine Kroeze/Angelique van Gelder en Esther/Lemma Vlieger

Verloting brengt 339 euro op voor G-voetbal

Tijdens de pauze werd er een verloting gehouden, dit jaar ging de opbrengst naar het G-voetbal. Vrijwilliger bij het G-Voetbal van WHC, Jan Boer, mocht het bedrag in ontvangst nemen. Het G-voetbal kan nog best wel wat spelers gebruiken, wil je meedoen zoek dan eens contact met een van de vrijwilligers bij het G-voetbal