2013

WEZEP – vrijdagavond was de kantine van WHC het toneel van de Sportverkiezingen in de gemeente Oldebroek. Het podium was gevuld met talenten die in diverse disciplines werden gehuldigd. Het Oldebroeker College was vertegenwoordigd met Burgemeester Hoogendoorn en wethouder van Dijk. Ook de sportman van 1997 Andre Klompmaker was van de partij om prijs voor de sportman 2013 uit te reiken. De feestelijke avond werd geopend door de nieuwe voorzitter Bert Schipper met goed nieuws dat het comité als stichting doorgaat en daarmee de toekomst van deze lokale sportbijeenkomst kan waarborgen. Ook zal er binnenkort een overeenkomst voor drie jaar met de Rabobank Noord Veluwe worden getekend, ook zij werken graag mee aan het samenbrengen en promoten van de sport binnen onze gemeente. In deze editie is ook een nieuwe prijs geïntroduceerd, de Rabo Award: deze wordt uitgereikt aan een jonge talentvolle jeugdsporter met de beste sportprestatie. Als wij kijken naar breedtesport kunnen wij concluderen dat er veel diversiteit aan sporten en prestaties genomineerd zijn voor 2013.

Clubman/vrouw 2013:

Clubman 2013 Willem van het Ende (uit Oldebroek)
Willem is de stille kracht achter de accommodatie van OWIOS. Willem is elke dag op het sportpark hij arriveert tussen acht en negen uur is dan tot een uur of vijf actief. Tussendoor fietst hij nog even naar huis toe om samen met zijn vrouw te eten. Geen dag laat Willem voorbij gaan om aanwezig te zijn. Weer of geen weer hij is er altijd. En dat allemaal vrijwillig! En alles moet er perfect bij liggen. Geen blaadje of papiertje mag er meer liggen. Willem voert alle taken uit op het sportpark van kleedkamers schoonmaken tot tuintjes schoffelen. Willem vormt samen met de groenploeg van OWIOS een hecht team die er voor zorgen dat de sportaccommodatie De Bovenmolen een visite kaartje is voor de vereniging. Het sportpark werd in de pers dan ook al vaak als het “Camp Nou” (Sportpark van FC Barcelona) van de Veluwe genoemd, ook door de speciaal gemaaide grasmat. De Clubman 2013 is iemand die zich altijd inzet voor zijn club, en men doet dan ook nooit tevergeefs een beroep op hem. De man met de bescheiden glimlach is dan ook echte clubman, Willem proficiat met deze door de gemeenschap toebedeelde waardering.

Jonge talenten 2013:

Esra van de Kruisweg; Nederlands kampioen mountainbikes
Anne Spee; Nederlands Kampioen skeeleren op zowel de 300 sprint als de aflossing tijdens NK in Almere; brons op de puntenkoers en zilver op de 1.000 meter
TTV Bosman 1e jeugdteam; Tafeltennis (Julian Plette, Johan Bosman en Gerjan Puttenstein); voorjaarscompetitie kampioen 2e klasse en najaarscompetitie kampioen 1e klasse afdeling Oost NTTB
Jort Steenman; Voetbal PEC Zwolle E1/E2
Stef Oene; Voetbal PEC Zwolle E1/E2
Rodney Kroes; Voetbal PEC Zwolle E1/E2
Dennis Akar; Voetbal FC Twente E1/E2

 

Bijzondere prestaties teams 2013:
VSCO F1; kampioen voorjaarsreeks tweede klasse
OWIOS F1; kampioen najaarsreeks eerste klasse
Badminton’80 2e jeugdteam (tot 17 jaar); Annerieke Bouma, Gerwin Oudhof, Esmee van Ommen en Casper Mulder); kampioen

Bijzondere prestaties 2013 individueel van:
Julian Bijsterbosch; (9 jaar); afdelingskampioen BMX Noord-Oost Nederland KNWU, Nederlands kampioen NFF boys 9 (jong talent 2012)
Mark de Groot;(11 jaar); Nederlands Kampioen NK jeugd wielrennen (jong talent 2011)
Michael Leusink; motorcross kampioen DMX Oost (jong talent 2010)
Carlijn Vaessen; Regiokampioen en Kringkampioen met Orlando
Julia Vrolijken; Regio Kampioen en Kringkampioen met Rodin Hedde
Sophie Vaessen; Kringkampioen Z/DE springen met Pebbles
Esmay Schaftenaar; kring kampioen B/C springen en reserve kring kampioen B dressuur Shutterfly

Rabobank Talenten Award 2013
Mark de Groot (11 jaar); Nederlands Kampioen NK jeugd wielrennen (jong talent 2011)

Mark de Groot uit Oldebroek van Wielervereniging de IJsselstreek werd op 9 juni 2013 Nederlands Kampioen jeugdwielrennen in Hoorn, deze datum stond bij Mark al lang in op de kalender vet aangestreept. In 2011 een 4e plaats en in 2012 een 2e plaats op het NK en reeds vier (criterium) overwinningen dit jaar gaven genoeg aanleiding om hem te scharen bij de favorieten voor het Nederlands Kampioenschap, en in deze missie is hij dan ook geslaagd. De Jeugdige wielrenner uit Oldebroek is zowel op de weg als in het veld regelmatig bij de eerste drie op het ere podium aanwezig. In 2011 was hij als jong talent aanwezig bij de Sportverkiezingen, in 2013 staat hij op dit gemeentelijk sportpodium voor zijn bijzondere prestatie, en mag daarnaast de nieuwe ingestelde prijs de Rabobank Talenten Award 2013 in ontvangst nemen, en naast de Award ontvangt hij een spaarrekening van de Rabobank.

Nominaties Sportmannen 2013:
Marcel van de Beek, doelman OWIOS-1
Na 12 seizoenen eerste doelman van OWIOS en 3 seizoenen WHC is Marcel van de Beek eind vorig seizoen gestopt. Voor zijn hele oeuvre wordt hij genomineerd als sportman van het jaar 2013.
Erik Verholt, schoolslag zwemmer
Erik Verholt werd tweede bij de NK Masters op de 100 meter schoolslag. Verder behaalde hij nog verdienstelijke resultaten tijdens de internationale wedstrijden in Nordhorn en tijdens de Gelderse Sprint kampioenschappen.

Thomas van Leeuwen, motorcoureur
Thomas van Leeuwen heeft het Open Nederlands Kampioenschap in de wegrace Dutch Moto 3 behaald. Verder reikte hij tot deelname aan de TT GP Assen in de Dutch Moto 3 klasse.

Sportman 2013: Thomas van Leeuwen

Nominaties Sportvrouwen 2013:
Annemarie Worst, rugslag zwemster
Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan zwemmen wist Annemarie Worst de eerste plaats te behalen op de 200 meter rugslag. Op zowel de 4 x 100 meter wisselslag (samen met teamgenoten) en de 50 meter rugslag wist zij een derde plaats te behalen.
Henrike Fijn, ruiter
Tijdens de Gelderse Kampioenschappen SGW (Samen Gestelde Wedstrijden) wist Henrike Fijn het Gelders kampioenschap op te eisen.

Sportvrouw 2013: Annemarie Worst 

Nominaties Sportploegen 2013:
Voetbalteam OWIOS-1
Het vlaggenschip van OWIOS wist via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de eerste klasse KNVB. Daarnaast werd knap de kwartfinales bereikt in de strijd om de KNVB-beker Oost. Hierdoor plaatste het team zich voor de landelijke KNVB-beker, een unicum in de geschiedenis van OWIOS.
Pony verenigingsteam Heuvelruiters
Het pony verenigingsteam van de Heuvelruiters heeft een uitstekende prestatie neergezet door vierde te worden op de Nederlandse kampioenschappen (NK). De vier springruiters waren foutloos en de vier dressuurruiters hebben op dit onderdeel goed gescoord.
Eerste team Badminton’80
Nadat het team een seizoen eerder gepromoveerd was van de vierde naar de derde klasse, werd het team vervolgens op 26 januari 2013 opnieuw kampioen en promoveerde hierdoor naar de tweede klasse

Sportploeg 2013: OWIOS 1