Nieuws

PERS INFORMATIE 10 februari 2023

Veldkamp Sportverkiezingen Gemeente Oldebroek 2022

De Sportverkiezingsavond 2022 op vrijdagavond 10 februari van de Gemeente Oldebroek in een tjokvol Clubgebouw van WHC in Wezep werd een prachtig sportfestijn. Vele jonge sporters werden vanwege hun sportprestaties in 2022 in het zonnetje gezet. Kampioenen, jonge talenten en bijzondere prestaties werden gehuldigd. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing, wethouder Beerd Flier en voorzitter Bert Schipper van de Sportverkiezing Gemeente Oldebroek waren deze avond betrokken bij de huldigingen.

De Veldkamp Jong Talent Award ging naar springruiter Bethany Vos. Zij behaalde met het Nederlands team de een bronzen medaille op het Europees kampioenschap met haar pony Still Got Me.

De erepenning van de Gemeente Oldebroek werd door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing uitgereikt aan de heren Jan Borgers (VSCO’61) en Johan Boerman (WHC en Sportverkiezing). Deze vrijwilligers zetten zich al jaren op verdienstelijke wijze in voor hun voetbalvereniging.

Tijdens de sportverkiezingsavond werd een verloting georganiseerd voor Voedselbank Elburg-Oldebroek. Zeker in deze tijd een broodnodige ondersteuning voor veel mensen die niet of moeilijk financieel rond kunnen komen. De verloting heeft € 439,50 opgebracht.

Damion van Putten ontving de trofee voor de aangepaste sport vanwege zijn geweldige sportprestaties met de handbike.

Sportvrouw 2022 werd Erna van Es-Keen. Zij werd o.a. eerste op de halve marathon van Kampen, de Stationsloop Dalfsen, de Wallenloop Elburg en de Zalkerloop en verbeterde op zeven verschillende afstanden de clubrecords van de AV Gemzen.

Sportploeg over 2022 werd het eerste damesteam van volleybalvereniging BlauwWit uit Oldebroek. Zij werden afgelopen seizoen kampioen.

Tot sportman van het jaar 2022 werd Julian Bijsterbosch gekozen. Hij werd in Frankijk (Nantes) wereldkampioen BMX junioren.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een mooie sportverkiezingsavond in een goed gevuld clubgebouw van WHC in Wezep.

PERS INFORMATIE Januari 2023

Nominaties Veldkamp Keukens Sportverkiezing Gemeente Oldebroek 2022

Door de Stichting Sportverkiezing Gemeente Oldebroek zijn de volgende sporters en sportploegen genomineerd voor de verkiezing sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2022.

Sportman
Julian Bijsterbosch (BMX)
Wereldkampioen BMX junior men in het Franse Nantes. Een wereldprestatie zeker gelet op de zware blessure die hij opliep in aanloop naar het WK.

Dennis van de Kruisweg (Veldrijden)
Reed dit winterseizoen alle 18 wedstrijden podium, waaronder 1e Nationale veldrit Rotterdam, 1e Nationale veldrit Almelo en 1e kerstcross Norg en verder 8 keer tweede plaats en 7 keer derde plaats.

Jan van de Stouwe (Schaatsen)
Zilver WK sprint Masters 55+ (2021 Goud WK sprint) en Nederlands kampioen sprint 500 Masters 55+.

Ewout de Vos (Atletiek)
Zilver Nederlandse kampioenschap Indoor Masters 3.000 m, Brons Nederlands kampioenschap Masters 5.000 m en vijf persoonlijke records op verschillende afstanden.

 

Sportvrouw
Anne Kleine (Paardensport)
Bronzen medaille Nederlands kampioenschap springen 1.20 meter parcours met het paard Hannelore.

Christien Nieuwenhuis (Zwemmen)
Europees Goud Masters 70+ 100 meter vrije slag en 50 meter vrije slag en Europees Zilver 50 meter vlinderslag. Zes keer Goud Nederlandse kampioenschappen in zes keer Nederlands record.

Erna van Es-Keen (Atletiek)
Eerste halve marathon Kampen, Stationsloop Dalfsen, Schoklandloop, Wallenloop Elburg en Zalkerloop. Clubrecords AV Gemzen op zeven verschillende afstanden.

 

Sportploeg
Rood-Wit 1 (Korfbal)
Promotie naar de eerste klasse na het behalen van het kampioenschap. Het hoogste niveau wat de vereniging in haar geschiedenis heeft behaald

Badminton’80 Heren-1 (Badminton)
Na jarenlang van net niet nu kampioen geworden met een punt voorsprong en gepromoveerd.

Blauwwit Dames-1 (Volleybal)
Kampioen eerste klasse en promotie naar de promotieklasse als team met de meeste winstpunten uit de diverse regio’s.

 

Stemmen op kandidaten
Met ingang van 10 januari 2023 kan gestemd worden op de genomineerde kandidaten. Sluiting van de stemming is op vrijdag 27 januari 2023. Stemmen kan via de website www.sportverkiezing.com. De verkiezing wordt deels bepaald door de uitgebrachte stemmen en deels door het bestuur van de Stichting Sportverkiezing Gemeente Oldebroek.

 

Stichting Energy4Finn

Stichting Energy4Finn zamelt zoveel mogelijk geld in voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten in de hoop daarmee de ziekte te stoppen c.q. te stabiliseren en de kwaliteit van leven te verbeteren voor alle kinderen met deze ziekte en hun gezinnen.

Zonder medicijn is er voor deze kinderen geen toekomst…en dit is onacceptabel!